Afgelopen week vond de officiële aftrap van de zesde editie van de Vissenloop plaats. Het gaat dit jaar een feest worden! Alle afstanden, behalve de vijf kilometer, lopen over Zeesluis IJmuiden. De Vissenloop wordt georganiseerd door het afdelingsbestuur KWF Kankerbestrijding Velsen en wordt dit jaar gelopen op zaterdag 21 mei 2022.

Vissenloop Seaport Reinder Weidijk

Foto: Reinder Weidijk

We gaan van start!

Fred van Dam, voorzitter commissie Vissenloop en voorzitter KWF Kankerbestrijding Velsen onderstreept het belang van deze loop. ‘’We durven het aan na die twee coronajaren, we gaan van start! Een op de drie mensen in Nederland krijgt op een of andere manier te maken met kanker. Samen véchten we voor levens en dat zou zonder alle vrijwilligers en sponsoren onmogelijk zijn. Ik hoop dat ook veel bedrijven zich gaan inschrijven want de Vissenloop is gezond, verbindend en gezellig.’’

Met z’n allen

Eerste idee dat tijdens de PR vergadering opkwam was om dit jaar als Hospice de Heideberg te gaan lopen. Leuk, met z’n allen! Voor het goede doel natuurlijk maar ook omdat het een feestje gaat worden. Het wordt een heel speciale editie waarbij alle afstanden, behalve de vijf kilometer, over Zeesluis IJmuiden zullen leiden en iedere deelnemer krijgt een uniek aandenken aan deze tocht en de sluis. Wat is nog een verrassing maar we kunnen wel verklappen dat striptekenaar Eric Coolen er een aardig handje in heeft gehad.

Inschrijven

De inschrijving is dus van start gegaan en iedereen die wil meelopen onder de vlag van Hospice de Heideberg kan zich opgeven via Annemiek of Patricia. Een leuke gelegenheid om nog meer de aandacht te vestigen op het liefste huis van de gemeente en heel gezellig natuurlijk. De tocht voert langs de mooiste gedeeltes van Velsen en eindigt op Plein 1945 waar BIZ Centrum IJmuiden meehelpt om er een feest van te maken dat ook geschiedenis gaat schrijven. Tien kilometer gaan we redden na al die ommetjes die we hebben gemaakt afgelopen twee jaar. Toch? En anders hebben we nog even om te trainen. Of zoals wethouder Jeroen Verwoort tijdens de kick-off zei: ‘’Trek je stoute wandelschoenen maar uit de kast!’’ Citymarketeer – en ambassadeur van de Heideberg- Friso Huizinga beloofde bij de opening van Zeesluis IJmuiden al dat zowel de Vissenloop als het Havenfestival heel speciaal gaan worden. Daar willen we natuurlijk bij zijn.

Ingeborg Baumann, Foto: Reinder Weidijk