Jan-Bakker - voorzitter

Jan-Bakker – voorzitter

Het is vakantietijd. Maar het leven en dus de terminale zorg gaan gewoon door. Alle vrijwilligers, ook in de thuiszorg, gaan gewoon door. Want er komt een einde aan genezen, maar er is geen einde aan het bieden van zorg. Deskundige, liefdevolle zorg voor onze gasten en zeker ook voor de naasten. Partners mogen dan weer partner zijn, kinderen weer kinderen. Er hoeft niet meer geredderd, geregeld en verzorgd te worden. Er kunnen herinneringen worden opgehaald en nieuwe herinneringen gemaakt. We zijn er trots op dat de betrokken vrijwilligers van ons Hospice ook in de vakantiemaanden klaar staan om de laatste periode van het leven zo comfortabel mogelijk te maken.

Dorpsfeest

Deze maanden bruisen vaak van energie. Zo wordt van 30 juli tot en met 6 augustus het Dorpsfeest Santpoort gehouden en de daarbij horende wielerronde en ook de  hardloopwedstrijd loopt vlak langs ons hospice. Reuring alom dus. Nu zijn onze gasten wel wat gewend met een basisschool als naaste buur en de levendigheid die dat  met zich meebrengt wordt in het algemeen als positief ervaren. Midden in het leven staan, juist in de laatste fase van het leven. Meegenieten van vrolijkheid en feestelijkheden zolang het kan en als prettig wordt ervaren.

Energie

In de zomermaanden combineert de prachtige tuin van Hospice de Heideberg de loomheid van de zomer met de energie van de bloei van de bloemen en planten. Het is voor onze gasten en hun gasten heerlijk toeven daar, een wereldje op zich. Midden in Santpoort.

Midden in het leven.

Wil er deze zomermaanden eens over nadenken om ons team van vrijwilligers te komen versterken. Het is mooi en belangrijk werk waarin je steunt en zorgt terwijl je zelf ook alle steun krijgt die je  nodig hebt. Want we doen het samen, je staat niet alleen. Ook niet in de thuiszorg. En er is voor iedereen, voor elke persoonlijkheid en waar je ook denkt een steentje te kunnen bijdragen, een  passende taak. Of dat nu in de tuin is, het doen van klusjes of boodschappen, het bereiden van lekkere maaltijden of ‘aan het bed’, zoals het wordt genoemd. Ons team steunt elkaar bij het steunen van onze gasten en hun naasten.

Ik hoop dat iedereen van een fijne zomer kan genieten, namens ons hele team

Jan Bakker, voorzitter.