Jan Bakker – voorzitter

Jan Bakker – voorzitter

Koningin Elisabeth II noemde 1992, het jaar waarin Windsor Castle afbrandde, een annus horribilis. Vele Nederlanders, ziek of brodeloos geworden door het Corona-virus, zullen dezelfde gedachten hebben over het afgelopen jaar. Het was in ieder geval het jaar waarin de kwetsbaarheid van onze moderne samenleving aan het licht kwam. Vrijheid, gelijkheid, broederschap, begrippen uit de Franse revolutie, stonden ter discussie. Ook de hospice kreeg het zwaar te verduren.

Op 21 november gebeurde het bijna onvermijdelijke en raakten in de korte tijd erna een verpleegkundige, een vrijwilliger en twee gasten besmet. Toen bleek het nut van protocollen en discipline. Op 4 december waren we weer Corona-vrij en vrijwel direct erna was de hospice weer vol met gasten, ons reden van bestaan. We hebben niet hoeven te sluiten, een aantal vrijwilligers namen uit voorzorg een time-out maar dit konden we compenseren met tijdelijke flex-vrijwilligers en 15 nieuw opgeleide collega’s.

Giften uit legaten en donaties maakten het mogelijk om de hospice nog comfortabeler te maken voor onze gasten. Te noemen zijn isolatie van ramen, vloeren, nieuwe vloerbedekking, naast renovatie van het dak, zonnepanelen en budget voor airco in 2021. In mijn ogen dus geen horrorjaar, wel een uitzonderlijk jaar voor de hospice, en voor onze gasten en hun familie. Diep geworteld in Velsen. Ik wens namens ons bestuur, (waarnemend)coördinatoren, verpleegkundigen en vrijwilligers u allen een gezond en gelukkig 2021.

Jan Bakker,
voorzitter bestuur hospice.