Zorg nodig

In de hospice

Als u niet thuis kunt of wilt sterven, kunt u terecht in ons hospice. Daar zetten beroepskrachten en vrijwilligers zich deskundig en liefdevol in om de laatste tijd van uw leven zo comfortabel mogelijk te maken. Hieronder staat hoe we dit doen.

Hospice De Heideberg is een kleinschalige organisatie. Vier ernstig zieke mensen kunnen hier onze ‘gasten’ zijn. We koesteren onze huiselijke, warme sfeer. De zorg is persoonlijk, en voegt zich naar u als gast, naar uw familie en uw vrienden.

Heeft u zorg nodig of daar vragen over?

Neem contact met ons op!

U hoort direct wat we voor u kunnen doen.

Een oase van liefde, warmte en zachtheid ….. jullie zorg en aandacht maken echt een verschil in een mensenleven.

vrijwilliger met gast 2
Hospice de Heideberg 26-04-2016 026

Verpleging en verzorging

De verpleegkundigen zitten in een vast team en uw medische zorg blijft in handen van uw eigen huisarts. We werken nauw samen met diverse thuiszorgorganisaties.

De vrijwilligers houden uw kamer sfeervol en opgeruimd. Ze ontvangen uw bezoek, kunnen een gesprekspartner voor u zijn of voor de familie. Ze helpen speciale wensen te vervullen, en kunnen ook bij u waken. Familie en vrienden zijn altijd welkom, want er zijn geen vaste bezoektijden.

24 uur per dag zijn er mensen in huis die u gezelschap kunnen houden, helpen of verzorgen. Iedereen zet zich in om het u zo comfortabel mogelijk te maken, zodat u kunt genieten van wat u nog wel kunt.

Heel kort, één dag, maar zo’n liefdevol ontvangst heel alle nare dagen voordien verzacht…..

De vier gastenkamers

U krijgt als onze gast een eigen kamer, met eigen douche en toilet. U kunt een paar dierbare bezittingen meenemen, zoals een schilderij waar u aan gehecht bent, fotolijstjes, muziek of uw fotoboeken. Zo maakt u de kamer ‘eigen’ en een beetje zoals thuis. De ene gastenkamer is wat groter dan de andere, maar de inrichting is ongeveer gelijk.

Elke kamer heeft een hoog/laagbed met een nachtkastje, een kledingkast, een tafel met stoelen, een comfortabele luie stoel, een televisie, en een radio met dvd-speler. De kamers zijn aangesloten op een alarmsysteem. U kunt dus altijd snel onze hulp inroepen.

De kamers hebben een eigen naam, die met de regio te maken heeft. Klik op de namen hieronder; dan krijgt u een indruk van de inrichting.

De rest van het huis

We bewonen een stevig jaren-30 huis, een voormalig nonnenklooster. Wilt u meer over de geschiedenis van het pand weten, kijk dan onder ‘Geschiedenis van de hospice’.

Er is een ruime woonkeuken op de begane grond, waar iedereen van harte welkom is. De keuken grenst aan een fijne tuin, waar u in de zon en in de schaduw kunt genieten van de bloemen en planten, of van de ‘stilteplek’.

Daarnaast is er nog een huiskamer op de eerste verdieping (er is een lift), waar uw bezoek bij elkaar kan zitten. Op de tweede verdieping vindt u een stilteruimte en een logeerkamer voor noodgevallen. Klik hier om een indruk te krijgen van de rest van het huis en de tuin.

Maximaal verblijf drie maanden

U kunt als gast maximaal drie maanden in het hospice blijven. Als u onverwacht opknapt tussendoor of als die drie maanden niet voldoende zijn, bespreken we tijdig hoe we dat oplossen. In goed overleg met u en uw familie kijken we naar de mogelijkheden.

Nazorg

Als een gast is overleden, overleggen we met de nabestaanden wat de persoonlijke wensen zijn. Twee keer per jaar organiseren we een herdenkingsbijeenkomst voor nabestaanden van onze overleden gasten. Een bijzondere bijeenkomst, die druk wordt bezocht.

We krijgen ook aanmeldingen via hulpinstanties uit de regio. Denk aan huisartsen, thuiszorgorganisaties of oncologieverpleegkundigen. We werken nauw samen met ziekenhuizen, zoals het Spaarne Gasthuis in Haarlem & Hoofddorp, het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam en andere omliggende ziekenhuizen.

De kosten: eigen bijdrage

We vragen aan onze gast een eigen bijdrage. Dit als tegemoetkoming in de hotelmatige kosten zoals voeding, de was en schoonmaak. Een eigen bijdrage wordt vaak vergoed vanuit een aanvullende zorgverzekering. Wij brengen in rekening het bedrag dat de zorgverzekeraar (per dag) vergoed. Indien de gast niet voldoende aanvullend verzekerd is, brengen wij een bedrag van €35,– per dag in rekening aan de gast/1e contactpersoon.

Niet voldoende aanvullend verzekerd en niet in staat om de eigen bijdrage te betalen? Bespreek het met ons, dan overleggen we over een oplossing.

 

Aanmelding: snel een huisbezoek

U kunt zelf contact met ons opnemen. Uw familie, mantelzorger of huisarts kan dat ook doen. Een telefoontje is voldoende. We maken direct een afspraak en komen op huisbezoek; meestal binnen 1 of 2 dagen. Want als u belt, moet er vaak meteen actie ondernomen worden.

We krijgen ook aanmeldingen via hulpinstanties uit de regio. Denk aan huisartsen, thuiszorgorganisaties of oncologieverpleegkundigen. We werken nauw samen met ziekenhuizen, zoals het Spaarne Gasthuis in Haarlem & Hoofddorp, het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, het Antoni van Leeuwenhoekhuis in Amsterdam en andere omliggende ziekenhuizen.

Geen plaats in het hospice?

Als er in het hospice geen plaats is, kunnen we helpen met aanvullende mantelzorg thuis. En we kunnen adviseren over de mogelijkheden in hospices in de omgeving. Dat gaat in goed overleg met u en uw familie.

Heeft u vragen of wilt u een keertje komen kijken? Neem dan contact op met De Heideberg. U hoort direct wat we voor u kunnen doen.