Zorg

Hospice De Heideberg: deskundige, liefdevolle zorg

Wij geven liefdevolle begeleiding, verzorging en betekenisvolle ondersteuning in een vertrouwde, huiselijke omgeving. Dat doen we bij u thuis of in een zorginstelling en voor onze gasten in de hospice. Dat is onze drijfveer voor mensen die gaan sterven en hun naasten.

 

Kijk onder Zorg bij u thuis om te zien wat wij thuis voor u kunnen betekenen.

Kijk onder Zorg in een instelling om te zien wat wij in een zorginstelling voor u kunnen betekenen.

Kijk onder Zorg in de hospice om te zien wat wij in De Heideberg voor u kunnen betekenen.

Onze inzet

Wij – iedereen die voor de hospice werkt – zetten ons voor u in, om het laatste stukje van uw leven zo comfortabel mogelijk te maken, zodat u kunt  genieten van wat nog wel kan. Thuis sluiten we aan op de mantelzorg die er al is, en in de zorginstelling vullen we de professionele zorg aan. In de hospice helpen we u, onze gast, met de dagelijkse gang van zaken. We houden de kamers sfeervol en opgeruimd. We verwelkomen bezoekers, zijn gesprekspartner en waken bij stervenden. Zo krijgen onze gasten alle ruimte om hun leven op hun eigen manier af te ronden. Zo geven wij palliatieve, terminale zorg: zorg voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en die nog slechts enkele maanden te leven hebben.

Het gebouw en de vier gastenkamers

Het pand van Hospice De Heideberg staat aan de Wulverderlaan 1 in Santpoort-Noord. Het mooie onderkomen uit 1937 is vroeger een nonnenklooster geweest, dat ook De Heideberg heette.

In de hospice bent u onze gast. We hebben vier gastenkamers; twee kamers zijn op de begane grond en de andere twee vindt u per lift of trap op de eerste verdieping. Verder is er een huiskamer met een ruime keuken op de begane grond. Op de eerste verdieping is nog een huiskamer met een keukenhoek, en op de tweede verdieping vindt u een stilteruimte en een logeerkamer. We hebben geen vaste bezoektijden. Uw familie en vrienden zijn altijd welkom bij u op uw kamer of in de tuin.

U kunt ook fijn in de tuin zitten. Er is een zonnig terras met een vijver, een rustige stilteplek bij de nabestaanden-fontein en één plek waar gerookt mag worden. In het huis mag niet gerookt worden.

Missie & visie

Missie

Het geven van liefdevolle begeleiding, verzorging en betekenisvolle ondersteuning op een zelfgekozen wijze en in een vertrouwde, huiselijke omgeving (eigen huis, in het hospice of in een intramurale setting). Dat is onze drijfveer voor mensen in de (pre)terminale fase en voor hun naasten. Dit realiseren we bij voorkeur samen met u en andere partners.

 Animatiefilmpje waarin in één minuut wordt uitlegd wat VPTZ-vrijwilligers kunnen betekenen voor mensen in de laatste levensfase en hun naasten:

Visie

De begeleiding geven we vanuit onze zorgvisie ‘Samen om de gast’. Er is sprake van intensieve samenwerking tussen gast en naasten, vrijwilligers, verpleegkundigen en huisarts. ‘Er zijn’, aandacht en kwaliteit, zijn daarbij belangrijke uitgangspunten.

Beleidsplan 2022-2024.

 Meerjarenbeleidsplan Hospice de Heideberg 2022-2024

 

Ons werkgebied

Ons werkgebied omvat Velsen-Zuid, IJmuiden, Driehuis, Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Velserbroek, Haarlem-Noord, Spaarndam en Bloemendaal. Onze vrijwilligers komen bij u thuis of in de zorginstelling voor aanvullende mantelzorg in de laatste levensfase. Is die ondersteuning niet mogelijk of onvoldoende, om welke reden dan ook, dan bent u van harte welkom in Hospice De Heideberg.

Onder bepaalde voorwaarden kunnen ook mensen van buiten de regio in het hospice terecht. Neemt u in dat geval contact op met de coördinator. Dan kijken we wat de mogelijkheden zijn.

Brochures